'Femme à la voilette' van Madardo Rosso
NOS Nieuws

Boijmans koopt voor 1,9 miljoen een Medardo Rosso

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam heeft een belangrijk beeld van de Italiaanse kunstenaar Madardo Rosso aangekocht. Het werk 'Femme à la voilette' kost 1,9 miljoen euro.

Het beeld uit 1923 is 72 centimeter hoog en toont een gesluierde vrouw die trappen afdaalt. "Het fijne, gladde gezicht komt tevoorschijn vanuit een ruw oppervlak vol reliëf. Hij legt een vluchtig moment vast, vol beweging en ruimte", zegt het museum.

'Een van zijn beste'

Volgens het museum is het bijzonder dat het beeld kon worden aangekocht, omdat de meeste beelden van Rosso al in musea staan. "Het werk wordt aangemerkt als een van zijn beste werken. Het is daarom uniek dat het op de markt is." De sculptuur is te bewonderen tussen (post-)impressionisten als Degas, Cézanne en Monet.

"Rosso wordt, naast de bekende beeldhouwer Auguste Rodin, gezien als dé kunstenaar die het impressionisme introduceerde in de beeldhouwkunst."

'Femme à la voilette' was in het voorjaar al als bruikleen te zien op een tentoonstelling in het museum. Vanuit deze positie kon het museum het beeld uiteindelijk kopen van de eigenaar: de zoon van Estée en Joseph Lauder, oprichters van het beroemde cosmeticamerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl