Francesco Totti legt aan voor zijn treffer

AS Roma laat zege liggen in Moskou

AS Roma heeft tegen CSKA Moskou in de slotseconden een overwinning uit handen gegeven. De Italiaanse formatie zag dat CSKA in de lege Arena Chimki een gelijkspel uit het vuur sleepte: 1-1.

Een doelpunt van Francesco Totti op slag van rust leek lang voldoende voor de overwinning. De aanvoerder van de Romeinen werkte een vrije trap op de rand van het strafschopgebied hard achter de Russische doelman Igor Akinfejev. Totti scherpte daarmee het record van oudste doelpuntenmaker in de Champions League aan.

In een eenzijdige wedstrijd leek het doelpunt goud waard, maar in de 93ste minuut besliste Vasili Berezoetski anders. Zijn voorzet werd door niemand aangeraakt en verdween tot ieders verbazing in de verre hoek.

Champions League: CSKA Moskou - AS Roma

Debuut Strootman

Kevin Strootman maakte bij de bezoekers zijn debuut in de Champions League. De middenvelder, die langdurig uit de roulatie was met een zware kruisbandblessure, moest zijn debuut noodgedwongen uitstellen. In de 83ste minuut verving hij Radja Nainggolan.

Door de remise hebben AS Roma en CSKA Moskou beide vijf punten verzameld. Bayern München, dat vanavond op bezoek gaat bij Manchester City, was al zeker van de eerste plaats in poule E.

Porto viert feest met Bruno Martins Indi als tweede van rechts

Porto verslaat BATE Borisov

In poule H was Porto met 3-0 te sterk voor BATE Borisov. De Wit-Russen moesten winnen om nog zicht te houden op de volgende ronde, maar zij kwamen er tegen Porto, met Bruno Martins Indi in de basis, niet aan te pas. Daardoor is Sjachtar Donetsk verzekerd van een langer verblijf in het hoofdtoernooi.

Na een draak van een eerste helft sloeg de Portugese ploeg na rust toe. Hector Herrera verraste met een zwabberschot doelman Sergei Tsjernik en halverwege de tweede helft was Jackson Martinez het eindstation van een snel en goed uitgevoerde aanval. Cristian Tello Herrera bepaalde de eindstand.

Porto was al zeker van de volgende ronde.

Champions League: BATE Borisov - Porto