De Nederlandse waterpolo dames voor seizoen 2014/2015
NOS Sport

Uitstekende start waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters zijn uitstekend begonnen aan de World League. Oranje versloeg Griekenland dinsdag in Athene met 12-11.

Bij het begin van het laatste kwart stond het team van bondscoach Arno Havenga nog met 9-10 achter. De periodestanden waren 2-3, 4-2, 3-5 en 3-1.

Lieke Klaassen zorgde in de spannende slotfase voor 11-10. Toen de marge met nog twee minuten op de klok op twee treffers werd gebracht, leek het duel beslist. De Griekse vrouwen kwamen toch nog terug en kregen 28 seconden voor het eindsignaal in overtal de kans op ontsnapping. Die werd echter gemist.

Amarens Genee was de trefzekerste Nederlandse. De speelster van UZSC scoorde viermaal. Klaassen en Maud Megens gooiden ieder twee keer raak. De andere doelpunten kwamen op naam van Dagmar Genee, Sabrina van der Sloot, Marloes Nijhuis en Nomi Stomphorst.

"Het ging heen en weer. We hadden een aantal goede momenten, maar verdedigend kregen we af ten toe te makkelijk doelpunten tegen'', reageerde aanvoerster Yasemin Smit. "Met hard werken hebben we de pot binnengesleept. Een goede overwinning!"

Nederland is in de Europese zone ingedeeld in een poule met verder Duitsland en Spanje, dat Oranje in Boedapest van de Europese titel afhield. De Spaansen komen half december op bezoek in Utrecht.

Havenga blijft met zijn selectie nog tot en met vrijdag in Griekenland om te trainen en te oefenen tegen de topclubs Vouliagmeni en Olympiakos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl