NOS Voetbal

Di Matteo kent geen revanchegevoelens jegens Chelsea

Di Matteo heeft goede herinneringen aan Chelsea

Schalke 04-trainer Roberto Di Matteo staat vanavond in de Champions League tegenover zijn oude club Chelsea. Een pikant duel. De Italiaanse oefenmeester bezorgde de Londense club in 2012 het grootste succes in de clubcarrière door de Champions League te winnen, maar werd zes maanden later de laan uitgestuurd.

Di Matteo was slechts acht maanden actief als hoofdtrainer van Chelsea. Hij kwam in de zomer van 2011 binnen als de assistent van André Villas-Boas en nam het stokje in maart van hem over nadat de Portugese coach was ontslagen.

Hoewel hij het seizoen afsloot met winst in de FA Cup en in de Champions League, begon het nieuwe seizoen rumoerig in Londen. De prestaties vielen tegen, maar veel tijd om de ploeg weer op de rit te krijgen, was Di Matteo niet gegund.

Er spelen geen sentimenten, er is geen rivaliteit. Ik wil gewoon winnen.

Roberto Di Matteo

Na het vertrek bij Chelsea verdween Di Matteo uit beeld. Twee jaar lang liet hij zich niet zien. Maar toen Schalke dit seizoen na het ontslag van Jens Keller bij hem terechtkwam, was hij klaar voor een nieuw avontuur. Wat hij in die twee jaar heeft gedaan?

"Ik heb gestudeerd, veel voetbal gekeken en ik heb veel tijd doorgebracht met mijn familie. Schalke is een mooie club, met een geweldige achterban. Daarom wilde ik weer aan de slag."

Vloeiend Duits

Di Matteo is sinds 7 oktober de trainer van Schalke 04. De oud-speler van Lazio Roma en Chelsea is geboren in Zwitserland en spreekt daardoor vloeiend Duits. Hij heeft naar eigen zeggen geen revanchegevoelens richting zijn oude club. "Als we winnen van Chelsea zou het betekenen dat we drie punten hebben en er erg goed voor staan in de groep. Er spelen geen sentimenten, er is geen rivaliteit. Ik wil gewoon winnen."

"Ik heb mooie jaren gehad in Londen, als speler en als coach. Ik heb nog contact met een paar spelers en mensen die daar werken. Ik kijk daarom absoluut niet met een vervelend gevoel terug op mijn periode daar."

Alles nog mogelijk

Alle ploegen in groep G hebben nog kans om de volgende ronde te bereiken of om uitgeschakeld te worden. Di Matteo: "Chelsea is natuurlijk de favoriet, maar we spelen in een groep waarin alles nog mogelijk is. Dat hebben we gezien."

Mourinho: Europa League zou teleurstelling zijn

Stand in groep G

PositieClubWGGLVPDVDT
1Chelsea4220892
2Schalke 044121589
3Sporting Lissabon4112488
4NK Maribor4031339

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl