NOS Nieuws

Twitter-topman blundert met privé-tweet

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Uitgerekend een topman van Twitter heeft een privé-bericht per ongeluk verstuurd als een publieke tweet. Daardoor was op zijn tijdlijn even iets te lezen over een overname die Twitter volgens hem moet doen.

Financieel directeur Anthony Noto wilde een Direct Message sturen, een kort bericht dat is gericht aan één persoon. Andere gebruikers van Twitter kunnen het bericht niet zien.

Door een fout van Noto belandde het bericht echter op het publieke deel van Twitter, waardoor iedereen het bericht kan lezen. Oplettende twitteraars maakten een screenshot van het bericht.

Ik vind nog steeds dat we hen moeten overnemen. We moeten hem overtuigen. Ik heb een plan.

Anthony Noto op Twitter

"Ik vind nog steeds dat we hen moeten overnemen", staat in het bericht. Welk bedrijf met 'hen' wordt bedoeld, is niet duidelijk. "Hij staat in je agenda voor 15 of 16 december. We moeten hem overtuigen. Ik heb een plan."

Ook de identiteit van de 'hij' in de tweet staat niet vast, maar het ligt voor de hand dat het gaat om een andere topman van Twitter.

Noto heeft de tweet verwijderd en is er verder niet op teruggekomen.

DM-fail

Een situatie op Twitter waarin een Direct Message (DM) per ongeluk wordt verstuurd als een openbaar bericht, wordt een DM-fail genoemd. De bekendste DM-fail staat waarschijnlijk op naam van de Amerikaanse parlementariër Anthony Weiner, die een foto van zijn kruis als privé-bericht wilde sturen naar een vrouw. Die foto werd door zijn vergissing wereldnieuws en Weiner stapte op.

Ook oud-premier Leterme van België stuurde meer dan eens privé-berichten per ongeluk als openbaar bericht op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl