NOS Nieuws

Levenslang voor doodmartelen peuter

Een Duitse vrouw is veroordeeld tot levenslang voor het doodmartelen van haar dochtertje van 3. De peuter, Yagmur, is vorig jaar december overleden aan de gevolgen van een gescheurde lever. Bij de lijkschouwing bleek dat ze meer dan tachtig bloeduitstortingen en kneuzingen had.

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. De officier noemde de moeder zeer agressief en zei dat ze haar dochtertje steeds opnieuw sloeg, schopte en kneep. De vrouw van 27 moet minimaal vijftien jaar van haar straf uitzitten.

Ook de vader van het kind moet de cel in. Hij kreeg 4,5 jaar omdat hij zijn dochtertje niet in bescherming nam en de mishandelingen toestond.

Bijna ieder orgaan van Yagmur was zwaar gehavend.

Officier van justitie

De zaak van de peuter krijgt in Duitsland veel aandacht. Yagmur stond sinds haar geboorte onder toezicht van de autoriteiten en woonde tijdelijk bij een pleeggezin.

In januari 2013 raakte het meisje gewond, mogelijk door toedoen van haar pleegmoeder. Daardoor werd Yagmur weer bij haar eigen ouders geplaatst. Vier maanden later overleed ze. "Bijna ieder orgaan van Yagmur was zwaar gehavend", zei de officier van justitie tijdens de rechtszaak.

Volgens de rechter waren de autoriteiten nalatig en hebben ze tal van verkeerde beslissingen genomen. Door de optelsom daarvan is Yagmur slechts 3 jaar oud geworden, zei hij. "Dat is beschamend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl