Dex Elmont is blij met de @DeGoey-award
NOS Sport

Dex Elmont is 'leukst twitterende sporter'

Judoka Dex Elmont (@DexElmont) is dit jaar uitgeroepen tot de Leukst Twitterende Sporter van Nederland. De prijs wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door sportblog Linkeballen.nl. Vorig jaar ging de titel nog naar hockeyster Eva de Goede (@EvadeGoede).

De Europees kampioen judo in de klasse tot 73 kilogram is volgens de jury "een sensei in het combineren van verschillende social media platformen". Sensei is de Japanse benaming voor leraar of meester.

Elmont wordt geroemd vanwege de "ultieme combi van sporttweets en persoonlijke tweets, die hij met zijn volgers deelt in voor- en tegenspoed". Ook is er veel waardering voor zijn "coole hashtags", waaronder #broekopjeenkels als hij over dopingcontroles tweet.

Elmont, die op Twitter bijna 3.500 volgers heeft, reageerde verrast bij de uitreiking van de prestigieuze @DeGoey-award in Haarlem. "Ik doe op Twitter waar ik zin in heb en meld wat ik te melden heb. Ik tweet over dingen die in me opkomen en die ik leuk vind", zo lichtte hij zijn Twitter-strategie toe.

De winnares van vorig jaar, Eva de Goede, eindigde dit jaar op de tweede plaats. De hockeyster is volgens de jury "nog steeds de absolute selfie- en Instagrameindbaas". Het brons ging naar voetballer Klaas-Jan Huntelaar (@KJ_Huntelaar) vanwege zijn grappige foto's en eigen mening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl