NOS Voetbal

Andersen, de nieuwe Brian Laudrup

Andersen is blij met het vertrouwen

Lucas Andersen heeft zich dit seizoen in de basis gespeeld bij Ajax. De 20-jarige Deen kwam twee jaar geleden als groot talent naar Nederland. Hij maakte in augustus nog minuten in Jong Ajax, maar trainer Frank de Boer haalde hem al snel naar het eerste elftal.

"Ik had al een vrij goed voorseizoen. Ik heb keihard gewerkt om in topvorm te raken. Dat is nu het geval. Als je een goede basis hebt, dan kun je ook goed presteren", weet Andersen.

Het feit dat De Boer hem vertrouwen geeft, doet hem goed. Het geeft hem de kans om alleen maar beter te worden. "Als je elke wedstrijd mag spelen, ook al ben je niet altijd op je best, dan geeft je dat een goede basis."

Je moet op de toppen van je kunnen spelen en alles heel slim aanpakken

Andersen over het duel met PSG

Andersen wordt wel eens vergeleken met Brian Laudrup, de voormalige Deense aanvaller die in 1999/2000 ook voor Ajax speelde. "Dat is leuk om te horen. Dat toont aan dat mensen het goed vinden wat je doet en je talent herkennen."

Dinsdagavond wacht het uitduel met Paris Saint-Germain. Andersen hoopt dat Ajax kan verrassen in Parijs. "Je moet op de toppen van je tenen kunnen spelen en alles heel slim aanpakken. Want op dat niveau wordt het echt afgestraft als je geen zuivere passes geeft of een duel niet goed aangaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl