Southampton-spits Graziano Pellè in duel met Aly Cissokho van Aston Villa

Remise Southampton bij Aston Villa

Southampton is bij laagvlieger Aston Villa niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De gelijkmaker voor de ploeg van Ronald Koeman viel pas in de 81ste minuut.

In de wedstrijd tussen de minst productieve ploeg (vijf doelpunten) en de minst gepasseerde defensie (vijf tegentreffers) in de Premier League wisten beide teams weinig kansen te creëren. Een fout van Southampton-keeper Fraser Forster, die vierhonderd minuten zijn doel had schoongehouden, leek dan ook doorslaggevend te zijn.

Gabriel Agbonlahor beproefde in de 29ste minuut zijn geluk op een lukraak naar voren getrapte bal. De rappe aanvaller was er net iets eerder bij dan de weifelend uitgelopen sluitpost, waarna de captain eenvoudig kon scoren.

Creativiteit en agressiviteit

Southampton had in het restant van het duel veruit het meeste balbezit, maar miste de creativiteit en agressiviteit om gevaarlijk te worden. Spits Graziano Pellè kon geen enkele keer in stelling worden gebracht. De mee opgerukte verdediger Nathaniel Clyne moest eraan te pas komen om met een bekeken schot een punt te redden voor The Saints.

Ondanks de remise handhaafde Southampton zich op de tweede plaats van de Premier League, maar de achterstand op Chelsea liep op naar zes punten. Manchester City heeft acht punten minder dan de koploper uit Londen. De nummers twee en drie treffen elkaar zondag in Southampton.

Aston Villa, dat aantrad zonder de geblesseerde Ron Vlaar en Leandro Bacuna anderhalf uur op de bank hield, steeg van de zeventiende naar de zestiende plaats.