Richairo Zivkovic in duel met Rens van Eijden

Ook koploper NEC morst punten

NEC heeft in de Jupiler League niet optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van de concurrentie. Drie dagen na de nederlagen van Roda JC, FC Eindhoven en FC Volendam bleef de koploper bij Jong Ajax steken op een gelijkspel: 1-1.

NEC speelde voor rust aardig, maar in de tweede helft had Jong Ajax de overhand en twintig minuten voor tijd liet Riechedly Bazoer na voorbereidend werk van Elton Acolatse de 1-0 aantekenen.

In blessuretijd ging het toch mis voor Jong Ajax. Richairo Zivkovic verprutste een dot van een kans (hij zag twee ploeggenoten over het hoofd) en uit de tegenstoot zorgde Rens van Eijden met een prima kopbal toch nog voor 1-1.

Tiende nederlaag RKC

RKC Waalwijk, dat vorig seizoen nog in de eredivisie uitkwam, verloor al voor de tiende keer dit seizoen. De hekkensluiter ging ditmaal met 3-1 onderuit bij Jong PSV.