NOS Voetbal

De Boer: we zijn beter dan in Amsterdam

De Boer ziet Ajax groeien

Ajax opende dit Champions League-seizoen met een 1-1 in eigen huis tegen Paris Saint-Germain. Na ruim twee maanden staan beide landskampioenen opnieuw tegenover elkaar. "Ik denk dat ze beter zijn dan in Amsterdam", schat Frank de Boer in. "Maar dat zijn wij ook. Zaterdag was de eerste helft wat minder, maar ik vind wel dat wij een stijgende lijn te pakken hebben."

Dat zou de Ajax-trainer dinsdagavond graag terugzien in Parc des Princes. "Tegen een topteam, want dat is Paris Saint-Germain, als je ziet welke spelers er in het veld zullen staan. Je moet nu laten zien dat je dit niveau heel dicht kunt benaderen. Dat wil ik zien van mijn team. En uiteindelijk moet je kijken waar je eindigt na negentig minuten."

De hoop op een goed resultaat is meer dan aanwezig, maar de tegenstand zal groot zijn, beseft ook De Boer. "Als zij eerste willen blijven in de poule, moeten ze winnen van ons, ervan uitgaande dat Barcelona van Apoel Nicosia gaat winnen. Ze zijn bezig aan een goede serie - ze zijn veertien wedstrijden ongeslagen volgens mij - en die zullen ze in stand willen houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl