Hassan wint de oudejaarscross in Soest
NOS SportAangepast

Sifan Hassan niet naar EK cross

Atlete Sifan Hassan doet niet mee aan de Europese crosskampioenschappen, half december in Bulgarije. De atlete werd maandag nog wel opgenomen in de selectie van de Atletiekunie, maar besloot 's avonds - na een gesprek met haar coach - om toch niet deel te nemen. Zondag sprak de 21-jarige Hassan haar twijfels al uit over haar deelname in Bulgarije.

"Ik hou niet van sneeuw en kou. Ik kan nog niet zeggen of ik daar loop", zei ze na haar overwinning in de Warandeloop. Hassan maakte dit weekend na een rustperiode haar rentree in het veld. "Ik ben net twee weken begonnen met trainen. Maar ik heb nog twee weken tot de EK, dus mijn conditie zal wel weer goed worden", aldus de atlete.

We begrijpen het goed

Ad Roskam

Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie, snapt het wel. “Jammer, maar we begrijpen het goed en vinden het ook verstandig dat Sifan dit seizoen selectiever omgaat met de wedstrijden die ze loopt. Daar horen moeilijke keuzes ook bij.”

Hassan zou in Bulgarije een van de kanshebbers zijn voor de Europese titel. Vorig jaar won ze in Belgrado de EK cross bij de beloften.

Khalid Choukoud is nu de enige Nederlandse deelnemer op de EK.

Hassan oppermachtig in Warandeloop

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl