Femke Heemskerk
NOS Sport

'Ik heb mezelf verbaasd met deze tijden'

Het gaat goed met Femke Heemskerk. Ze zwemt in voorbereiding op de wereldkampioenschappen kortebaan in Doha, die over twee weken beginnen, om de haverklap nationale records uit de boeken. Dit weekend was het opnieuw raak. Ze verbeterde haar eigen Nederlandse record op de 200 meter wisselslag en versloeg bovendien haar grote concurrent Ranomi Kromowidjojo op de 50 meter vrij.

"Ik heb mezelf wel verbaasd", vertelt Heemskerk, net geland uit Kopenhagen waar zij dit weekend meedeed aan de Open Deense kampioenschappen. "Alles lijkt nu op zijn plek te vallen. Alle technische onderdelen waar ik de laatste maanden op heb getraind gaan goed en ik ben nu ook goed in vorm. Ook dankzij mijn coach Marcel Wouda."

Toch rekent Heemskerk zich nog niet rijk. "De wedstrijden die ik heb gezwommen zijn niet in het allersterkste veld geweest. Ik denk dat ik nog sneller kan, hoewel ik me niet wil wagen aan voorspellingen. Maar het is belangrijk je beste tijden te zwemmen als al je concurrenten er ook bij zijn."

Heemskerk heeft een druk programma in Doha. Ze zwemt de 100 en 200 meter vrije slag, de 200 meter wisselslag en is ook actief op een aantal estafettenummers. Aanstaande zondag reist ze naar Doha. Kansen op medailles zijn er volgens Heemskerk zeker. "Op de 100 en 200 meter vrij zit iedereen redelijk dicht bij elkaar. Daar is zeker iets mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl