Een jaar geleden won Ajax voor het laatst in Europa: Barcelona werd thuis met 2-1 verslagen.
NOS Voetbal

Ajax snakt naar overwinning in Europa

Ajax snakt naar een overwinning in de Champions League. De laatste zege van de Amsterdammers dateert van een jaar geleden, toen Barcelona thuis met 2-1 opzij werd gezet. Een triomf op Paris Saint-Germain, hoe lastig dat ook is, zou Ajax om meerdere redenen goed uitkomen.

Ajax kan de derde plaats in de groep veiligstellen als er drie punten worden gepakt bij de kampioen van Frankrijk. Dan moet wel Barcelona meewerken en een uitoverwinning boeken op Apoel Nicosia. In dat geval is plaatsing voor de Europa League een feit en het laatste groepsduel met de Cyprioten een formaliteit.

Ongewenst clubrecord

Maar ook voor de statistieken zou een overwinning op PSG welkom zijn. Ajax heeft zijn laatste zeven Europese wedstrijden niet gewonnen. Dat overkwam de Amsterdammers eerder tussen 1981 en 1984 en in 2003. Als daar dinsdag een achtste duel bij komt, is dat een nieuw clubrecord dat trainer Frank de Boer niet graag achter zijn naam zal zien staan.

In Europese uitwedstrijden staat het negatieve record op tien wedstrijden zonder zege. Het laatste succes op vreemde Europese bodem was in februari 2012 op Old Trafford, toen Ajax een verrassende 2-1 overwinning boekte op Manchester United in de Europa League. Het record van Ajax staat op veertien uitwedstrijden zonder zege. Deze succesloze reeks werd tussen 2002 en 2005 neergezet.

Denswil vervangt Veltman

Met die wetenschap is de landskampioen maandagmiddag naar Parijs afgereisd. In de selectie ontbreekt Joël Veltman. De verdediger is geschorst na zijn rode kaart tegen Barcelona en wordt in de wedstrijdselectie vervangen door Stefano Denswil.

Maandagavond traint Ajax in het Parc des Princes in Parijs. De voorlaatste Champions League-wedstrijd van Ajax van dit seizoen is dinsdag vanaf 20.45 uur live te zien op NPO 3 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl