Holleeder komt aan bij de rechtbank
NOS Nieuws

Holleeder zwijgt tijdens rechtszaak

  • Robert Bas

    Justitieredacteur

  • Robert Bas

    Justitieredacteur

Willem Holleeder beroept zich in de Haarlemse rechtbank op zijn zwijgrecht. Ook zijn medeverdachten Dick V. en Danny K. willen de rechtbank niet vertellen wat zich tussen hen en Hells Angels-president Theo Huisman afspeelde in maart 2013.

Volgens het Openbaar Ministerie werd Huisman afgeperst. Justitie baseert zich daarbij op diverse afgeluisterde gesprekken waarin de drie verdachten over Huisman praten. Huisman zelf heeft geen verklaring willen afleggen bij de politie. Uit de afgeluisterde gesprekken tussen Holleeder en zijn medeverdachten wordt volgens het OM duidelijk dat Huisman klappen heeft gehad en geld moest betalen.

Druk zetten

In de gesprekken heeft Holleeder het over "druk zetten" op Huisman. "Gewoon even langs rijden met je auto", zegt hij tegen een medeverdachte.

Opvallend is dat de politie de verdachten op verschillende locaties afluisterde met verborgen microfoons: in restaurants, op een terras en in de auto. De verdachten waanden zich onbespied.

Holleeder komt aan bij de rechtbank

Onverstaanbaar

De opnames leveren volgens het OM bewijs voor de afpersing van Huisman, maar de advocaten van de verdachten zetten hier grote vraagtekens bij. De gesprekken zijn slecht te volgen en vaak zijn hele stukken onverstaanbaar.

Medeverdachte Dick V. gaf toe dat er een geschil was met Huisman, maar waarover dat ging wilde hij niet zeggen. Wel erkende hij dat hij Huisman een klap heeft gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl