De kunstgrasmarter van Almelo
NOS Voetbal

Kunstgrasmarter versus huiskonijn

En daar was-ie weer: de steenmarter. Na twee optredens inmiddels een landelijke attractie. En voorzien van de mooie bijnaam: de kunstgrasmarter van Almelo.

In de thuiswedstrijd van Heracles tegen PSV twee weken geleden liet het beest zich voor het eerst zien. En gisteren tijdens het duel met ADO sjeesde het beest weer door het stadion. Bij Heracles maken ze zich niet druk. Ze kunnen er wel om lachen.

"We zijn niet op zoek naar de marter. Dat heeft ook niet zoveel zin. We weten dat het een beschermde diersoort is die je niet mag vangen. Als het dezelfde marter is als twee weken geleden, heeft hij hier waarschijnlijk zijn leefgebied. Het zij zo. Het is natuurlijk wel ludiek", aldus een woordvoerder van de Almelose club.

De marter houdt de gemoederen intussen flink bezig. Columnist Nico Dijkshoorn wijdde er al een verhaal aan in Voetbal International. RTV Oost riep via haar website op tot het bedenken van een naam. Een greep uit de inzendingen: Jan Smit, Herky, Herman Finkers en Calimerohunter.

Ook op de social media is de marter geliefd onderwerp van discussie. Er gaan al stemmen op om het dier tot clubmascotte te bombarderen. Dat leidde weer tot een vermakelijke tweet van Bultje, het huiskonijn van Heracles.

De twee optredens van de kunstgrasmarter van Almelo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl