Frans Thijssen moet het kwakkelende Brisbane Roar nieuw leven inblazen
NOS Voetbal

Frans Thijssen interim-trainer bij Brisbane Roar

Frans Thijssen is benoemd tot interim-trainer van Brisbane Roar, de kampioen van Australië. De oud-international neemt de taken over van Mike Mulvey, die zondag werd ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

Brisbane Roar werd afgelopen seizoen voor de derde keer kampioen van de A-League, maar dit seizoen wil het nog niet vlotten met de club. Na vijf nederlagen in de eerste zes competitieduels is Mulvey vervangen door Thijssen.

Volgens Brisbane-directeur Sean Dobson werd er al met Thijssen gesproken over een mogelijke functie als technisch directeur, maar is hij nu voorlopig de hoofdtrainer. "We hebben er alle vertrouwen in dat Frans Thijssen het team met zijn achtergrond en ervaring nieuw leven kan inblazen", aldus Dobson.

Furore in Engeland

Thijssen was als hoofdtrainer actief voor clubs als Vitesse, De Graafschap, Fortuna Sittard en het Zweedse Malmö FF. Ook trainde hij clubs in Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

Als speler maakte Frans Thijssen vooral furore bij FC Twente en Ipswich Town. In 1981 won hij met die Engelse club de UEFA Cup en werd hij als eerste niet-Britse speler uitgeroepen tot voetballer van het jaar in Engeland.

Behalve Frans Thijssen is ook John van 't Schip in Australië actief als trainer. Hij staat aan het roer van Melbourne City FC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl