NOS Schaatsen

Zeges Koelizjnikov motiveren Michel Mulder

  • ANP
    Michel Mulder

Ook Michel Mulder knipperde even met z'n ogen toen hij de Rus Pavel Koelizjnikov zag huishouden op de ijsbanen van Obihiro en Seoel. "Hij schaatst gewoon heel goed", zegt de olympisch en wereldkampioen. "Ik heb stiekem al gekeken hoe hij het aanpakt, want we moeten de concurrentie bijhouden."

Mulder deed mee aan de WK inline-skaten en sloeg de eerste twee wereldbekerwedstrijden van het schaatsseizoen over. De beste sprinter van het afgelopen seizoen zag van een afstand met lede ogen aan hoe Koelizjnikov de wereld verbaasde met scherpe tijden en vijf overwinningen op de 500 en 1.000 meter. "Het is een technisch heel goede schaatser."

Doping

Net als voor de meeste mensen, kwam Koelizjnikov ook voor Mulder redelijk uit het niets. "Ik wist wel wie hij was, maar ik had hem nog nooit zien schaatsen want hij is geschorst geweest." Koelizjnikov werd in 2012 geschorst vanwege het gebruik van het pepmiddel methylhexanamine. Deze zomer sloot hij zich weer aan bij de Russische ploeg.

Twijfels zegt Mulder niet te hebben. "Laat ik voorop stellen dat ik geen fan ben van mensen die valsspelen. Maar ik wil niet te negatief denken. Hij rijdt heel hard, maar het zijn geen tijden die nooit gereden zijn. We hebben er gewoon een heel goede schaatser bij."

Motivatie

Over twee weken bij de wereldbekerwedstrijd in Berlijn komt Mulder Koelizjnikov voor het eerst op de ijsbaan tegen. Mulder staat te popelen. Na een periode van inlinen gaat hij morgen weer het ijs op. "Ik ben wel weer gemotiveerd geraakt door de beelden van Koelizjnikov."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl