Paul Verhaegh bezorgde Augsburg met een rake penalty een 1-0 zege bij VfB Stuttgart

Verhaegh bezorgt Augsburg overwinning

Paul Verhaegh heeft FC Augsburg de volle buit bezorgd in de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart. De aanvoerder schoot twintig minuten voor tijd vanaf elf meter het enige doelpunt binnen: 0-1.

Daarmee maakte Verhaegh al zijn vierde goal van het seizoen, vier keer via een penalty. De rechtsback stuurde doelman Sven Ulreich van Stuttgart in de 72ste minuut naar de verkeerde hoek. Stuttgart speelde al vanaf de 27ste minuut met een man minder, omdat Daniel Schwaab twee keer geel had gekregen.

Augsburg kwam door de zege op de zesde plek in de Bundesliga, terwijl Stuttgart op de laatste plaats op de ranglijst blijft staan.

Van der Vaart stijgt met HSV

Eerder op zondag werkten de roemrijke clubs Hamburger SV en Werder Bremen een staartduel af. De Hamburgers wonnen dankzij een late goal van de Let Artjoms Rudnevs en eigen doelpunt van Raphael Wolfn met 2-0. Rafael van der Vaart ging vijf minuten voor tijd naar de kant bij HSV en zag hoe Eljero Elia nog een paar minuten speeltijd kreeg bij Bremen.

HSV heeft nu twaalf punten en staat op de vijftiende plaats. Borussia Dortmund (11), Bremen (10) en VfB Stuttgart (9) bezetten de laatste drie plaatsen.