Lewis Hamilton houdt zijn helm op om zijn tranen te verbergen na het behalen van de wereldtitel
NOS Sport

Hamilton: mooiste dag van mijn leven

Uiteraard was de ontlading groot bij de kersverse wereldkampioen Lewis Hamilton, maar NOS-commentator Louis Dekker kan niet anders dan concluderen dat de slotrace net als het grootste deel van het Formule 1-seizoen niet om over naar huis te schrijven was vanwege een gebrek aan spanning.

"De racefans hadden een mooie apotheose van het seizoen verwacht", zegt Dekker. "Een gevecht dat anderhalf uur zou duren. Zeker door de poleposition van Hamiltons uitdager Nico Rosberg."

Raketstart en tranen

Maar dat gevecht kwam er niet. Al voor de eerste bocht was Hamilton zijn teamgenoot voorbij. "Ik ging er als een raket vandoor. Het was misschien wel mijn beste start ooit", zei de Brit daar later over.

Dat waren overigens de weinige woorden die de wereldkampioen kon uitbrengen. Na de race was hij vooral tevergeefs op zoek naar een plaats waar de camera's zijn emoties niet konden registreren. "Hamilton hield toen maar zijn helm wat langer op om zijn tranen te verbergen", zag Dekker.

Tijdens de huldiging verklaarde Hamilton die reactie. "Dit is de mooiste dag van mijn leven. In 2008 was ik ook al wereldkampioen, maar deze titel is vele malen specialer." Dekker denkt dat de dominante wijze waarop dit kampioenschap tot stand is gekomen daar de reden van is. Hamilton won elf van de negentien races.

Dominant vs. inventief

"Er is niets mooier dan een heel jaar lang veruit de beste zijn", aldus de commentator die de liefhebbers juist wat meer diversiteit in de uitslagen had gegund. "Maar ik vrees dat de voorsprong van Mercedes ook volgend seizoen nog blijft."

"De andere teams hebben veel werk te doen, maar ze mogen eigenlijk niets veranderen aan de motoren omdat die 'bevroren' zijn. Mercedes zal dus weer dominant zijn, al zullen de verschillen misschien iets kleiner worden. De concurrentie zal dan inventief moeten zijn om het de titelverdediger lastig te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl