Feest voor Cambuur bij FC Utrecht

SC Cambuur de sterkste in Galgenwaard

SC Cambuur heeft uit met 3-1 gewonnen van een vooral na rust machteloos FC Utrecht. De overwinning was verdiend, al had Cambuur wel het geluk dat Ruud Boymans een van twee strafschoppen miste.

Het duurde een kleine 25 minuten voordat er iets gebeurde in de Galgenwaard. Vytautas Andriuskevicius van Cambuur trok Ramon Leeuwin tegen de grond en scheidsrechter Dennis Higler legde, ondanks Friese protesten (ook Leeuwin zou zijn handen niet thuis hebben gehouden) de bal op de stip. Ruud Boymans schoot de bal hard in de linkerbenedenhoek: 1-0.

Even later mocht hij opnieuw aanleggen vanaf elf meter - ditmaal zonder Friese protesten. Etiënne Reijnen haalde Kristoffer Peterson onderuit, en daar viel zelfs voor de fanatiekste Cambuur-supporter geen andere draai aan te geven.

De Friezen konden even later toch juichen, en zelfs twee keer. Boymans mikte opnieuw op de linkerbenedenhoek, maar daar lag nu doelman Leonard Nienhuis, die de bal wist te stoppen. Een 2-0 voorsprong zou ook te veel van het goede zijn geweest; FC Utrecht was nauwelijks sterker. Het uitvak juichte opnieuw, toen Martijn Barto uit een voorzet van Calvin Mac Intosh beheerst raak kopte: 1-1. Utrecht stond op dat moment met tien man, omdat de uitgevallen Leeuwin nog niet vervangen was,

Cambuur krijgt overwicht

Een onevenwichtig FC Utrecht leidde na de rust regelmatig balverlies, waardoor Cambuur vrij eenvoudig een overwicht kreeg. De thuisploeg kwam er wel af en toe gevaarlijk uit, maar als er één ploeg aansprak op een voorsprong mocht maken, dan Cambuur. Furdjel Narsingh was er dichtbij, maar zijn inzet werd, met moeite, gestopt door Robbin Ruiter.

Met invaller Rubio Rubin, die onlangs debuteerde voor de Amerikaanse nationale ploeg, probeerde Utrecht het duel een andere wending te geven. Het haalde weinig uit. Utrecht oogde steeds machtelozer, de Friezen bleven de bovenliggende partij en gingen uiteindelijk toch met de verdiende zege aan de haal.

Nadat Boymans de thuisploeg met een halve omhaal bijna op voorsprong had gezet, sloeg Cambuur toe. Narsingh, die eerder het vizier niet op scherp had staan, leverde de bal nu zonder problemen af bij de vrijstaande Bartholomew Ogbeche, die van dichtbij simpel kon scoren.

Zo mogelijk nog vrijer stond Dejan Meleg, die in de 90ste minuut van dichtbij al even simpel de 3-1 liet aantekenen. Beide ploegen begonnen met zeventien punten aan het duel, SC Cambuur sluit dankzij de overwinning aan bij de subtop.