Nouchka Fontijn
NOS Sport

Fontijn: ik stond erbij en keek ernaar

Boksster Nouchka Fontijn is er niet in geslaagd om de finale van de WK boksen te bereiken. In de halve finale in de klasse tot 75 kilogram was de Chinese Li Qian te sterk.

Volgens Fontijn ging het vanaf het begin van haar partij al mis. "Ik zat helemaal niet goed in de wedstrijd, dat is eigenlijk het verhaal. Ik had het spelletje gewoon niet door vandaag."

In de eerste twee rondes van de halve finale was de Chinese de sterkste. Dat merkte Fontijn ook. "Ik had wel door dat het niet goed ging, maar je weet ook dat je gewoon door moet gaan. Ik stond er een beetje bij en keek ernaar. Je ziet stoten op je afkomen, maar je weet niet goed wat je moet doen om het om te draaien. Ik had zeker kunnen winnen met meer scherpte. Maar je hebt maar vier keer twee minuten. Dan kun je doen wat je wil, maar dan zit het er niet in."

Ik had het spelletje gewoon niet door vandaag

Nouchka Fontijn

In de derde ronde ging de winst naar wel Fontijn, maar dat zorgde niet voor een positief gevoel bij de regerend Europees kampioen. "Ik heb altijd een beetje een pessimistische kijk op hoe het gaat. Dat vind ik ook logisch. De klappen die je krijgt herinner je je wel, dat voel je. Maar de klappen die je uitdeelt tel je niet. Die vergeet je dan snel."

Nog harder trainen

Ondanks het verlies gaat Fontijn wel naar huis met een bronzen plak. Het is de beste prestatie van Fontijn tot nu toe, maar de boksster heeft nog een hoger doel: de Olympische Spelen van 2016. Daarvoor lijkt ze nu goed op koers liggen. "Brons zou op de WK van 2016 genoeg zijn voor kwalificatie voor de Spelen. Maar ik ga het niet aan het toeval overlaten. Ik ga gewoon nog harder trainen."

Fontijn in halve finale WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl