Staatssecretaris Dijksma licht de nieuwe maatregelen toe
NOS Nieuws

Pluimveesector krijgt niet alle schade vergoed

Pluimveebedrijven die getroffen worden door vogelgriep kunnen een beroep doen op het Diergezondheidsfonds, dat is ingesteld door de overheid en de sector. Dat zei staatssecretaris Dijksma na het bekendmaken van nieuwe maatregelen tegen vogelgriep. Ze benadrukt dat de getroffen pluimveehouders er wel rekening mee moeten houden dat ze niet alle schade vergoed krijgen.

Voor sommige schade kan de overheid niet opdraaien.

Staatssecretaris Dijksma

Een pijnlijke constatering volgens Dijksma. Ze zegt dat er alles aan gedaan wordt om schade te voorkomen, maar het bestrijden van de vogelgriep heeft de hoogste prioriteit.

De maatregelen die daarom genomen worden, zijn ingrijpend voor mensen en bedrijven die ermee te maken hebben. Maar ze zijn nodig om erger te voorkomen en in het belang van de sector, aldus Dijksma.

Onzichtbaar

De afgelopen dagen kreeg Dijksma felle kritiek van Gert-Jan Oplaat, de voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Hij verwijt de staatssecretaris dat ze onzichtbaar is en in de media onjuiste informatie geeft. Dijksma zegt dat ze voortdurend in gesprek is met de pluimveebedrijven. Op de kritiek dat ze onzichtbaar is, wil de staatssecretaris niet reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl