NOS Sport

Federer: deze is voor de jongens

  • NOS
    De Zwitsers winnen de Davis Cup

Roger Federer heeft met het binnenhalen van de Davis Cup voor Zwitserland op meerdere vlakken geschiedenis geschreven. Hij maakte zijn eigen prijzenkast compleet, maar de zege betekende ook de eerste Davis Cup-titel voor Zwitserland.

Vooral dat laatste is voor Federer belangrijk: "Deze titel is niet voor mij, maar voor de jongens. Ik heb al genoeg gewonnen in mijn carrière."

Direct na de wedstrijd prees Federer zijn team en in het bijzonder zijn teamgenoot Stan Wawrinka, met wie hij zaterdag de dubbel won. "Stan speelde ongelooflijk goed dit weekend. Hij heeft mij de kans gegeven om het af te maken. Daar ben ik me heel bewust van."

"Genoeg gewonnen"

"Deze prijs is voor de jongens. Het hele team heeft heel hard gewerkt om me klaar te stomen voor de wedstrijden. Ik heb zelf genoeg gewonnen in mijn carrière."

Samenvatting Federer - Gasquet

"Ik had dit niet nodig om het helemaal compleet te kunnen maken. Ik hoef niet per se achter elke prijs een kruisje te kunnen zetten. Ik ben gewoon blij voor alle anderen. En ik ben blij dat we geschiedenis hebben kunnen schrijven voor ons land."

Federer had zondag drie sets nodig om de klus te klaren tegen Richard Gasquet, die de geblesseerde Jo-Wilfried Tsonga verving. De nummer twee van de wereld keek tevreden terug op zijn partij.

"Ik ben blij dat ik rustig kon blijven. Ik heb een goede wedstrijd gespeeld op het moment dat het moest. Ik had verwacht dat ik tegen Tsonga zou spelen, maar ik kon me gelukkig snel aanpassen. Het was niet makkelijk, maar ik heb agressief tennis kunnen spelen en dat betaalde zich uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl