Henrik Stenson eindigde met 272 slagen (14 onder par)
NOS Sport

Stenson wint Dubai, Luiten negende

De Zweed Henrik Stenson heeft net als in 2013 het Tour Championship in Dubai gewonnen. Met 272 slagen (16 onder par) hield hij Rory McIlroy, Victor Dubuisson en Justin Rose twee slagen achter zich. Joost Luiten werd bij de laatste wedstrijd van het seizoen op de Europese tour gedeeld negende.

Stenson moest een bogey en een dubbele bogey laten noteren, maar dankzij vijf birdies kwam hij toch op -2 uit. Bij Rafael Cabrera, medekoploper na de derde ronde, ging het in de slotfase faliekant mis, met dubbele bogeys op de 16de en 17de hole.

De Spanjaard kwam uit op +3 en kelderde naar de negende plaats. Daar eindigde ook Luiten (vijf birdies, drie bogeys) op. De als tweede eindigende Noord-Ier McIlroy was al zeker van de eindzege in het geldklassement, de Road to Dubai. Dat leverde hem een premie op van een miljoen dollar.

Luiten houdt stijgende lijn vast

De 28-jarige Luiten was dit jaar goed voor een toernooizege (Wales Open) en eindigde negen keer in de top-10. In de eindstand van de Europese tour werd hij elfde, een plek hoger dan in 2013, en de Bleiswijker staat maandag voor het eerst in zijn loopbaan in de mondiale top-30.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl