Tim Duncan (l) en Tony Parker zien hun ploeg steeds beter in vorm komen
NOS Sport

Spurs beginnen warm te draaien

Regerend kampioen San Antonio Spurs begint in de NBA op stoom te raken. De Spurs hadden in eigen huis weinig te duchten van Brooklyn Nets (99-87) en het vertoonde niveau deed weer enigszins denken aan het indrukwekkende basketbal van vorig seizoen.

“Het is niet gemakkelijk om het niveau dat we vorig jaar in de Finals etaleerden, te evenaren”, zei Tony Parker, die tegen de Nets topscorer werd. “Maar het duurt nog even voordat de play-offs beginnen.”

Parker was namens de Spurs goed voor 22 punten, Deron Williams was bij de bezoekers nog productiever met 24 punten. Ondanks dat Tim Duncan ‘slechts’ zeven punten voor zich opeiste, maakte hij mede door tien rebounds veel indruk.

Basis

“Ons spel begint met de rebounds en het verdedigende werk van Duncan”, zei Gregg Popovich, de coach van de Spurs. “Hij is onze basis en brengt ons net dat beetje extra.”

Voor de Spurs, die halverwege al met 51-36 leidden, betekende het de twaalfde opeenvolgende thuisoverwinning op Brooklyn Nets.

Bosh maakt het verschil

Miami Heat zegevierde bij Orlando Magic. Chris Bosh leidde de bezoekers naar een 99-92 overwinning. Bosh nam bijna eenderde van de productie voor zijn rekening door 32 punten voor zich op te eisen. Veertien daarvan maakte hij in het laatste kwart.

NBA-uitslagen zaterdag 22 november

ThuisUitUitslag
Indiana PacersPhoenix Suns83-106
Orlando Magic Miami Heat92-99
Cleveland CavaliersToronto Raptors93-110
New York KnicksPhiladelphia 76ers91-83
Houston RocketsDallas Mavericks95-92
Minnesota TimberwolvesSacramento Kings101-113
Milwaukee BucksWashington Wizards100-111
San Antonio SpursBrooklyn Nets99-87
Utah JazzNew Orleans Pelicans94-106

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl