NOS Schaatsen

Koelizjnikov oppermachtig op 500 meter

Wereldbeker Seoul: tweede 500 meter mannen

Pavel Koelizjnikov heeft met gemak de tweede 500 meter gewonnen bij de wereldbeker in Seoul. De winnende tijd van de twintigjarige Rus was dan niet heel indrukwekkend (35,18), maar hij hield zich zichtbaar in op de laatste meters.

De Zuid-Koreaan Mo Tae-bum werd op zijn thuisbaan tweede in 35,32. Laurent Dureuil uit Canada verraste met brons en hield Jan Smeekens van het podium. De Nederlander deed het met de vierde plek (35,39) beter dan vrijdag, toen hij slechts als tiende finishte.

Smeekens heeft genoeg huiswerk

Koelizjnikov heeft dit seizoen drie van de vier 500 meters op zijn naam geschreven. Alleen bij de eerste race in Obihiro schaatste hij naar het zilver. Ook was hij de sterkste op de 1.000 meter in zowel Obihiro als Seoul.

Daidai Ntab luisterde zijn debuut in de A-groep op met een knappe negende plaats. Hij noteerde 35,61. Ntab won vrijdag de 500 meter in de B-groep (35,81) en mocht om die reden vandaag in de A-groep starten. Hein Otterspeer (elfde in 35,64) en Gerben Jorritsma (dertiende in 35,69) kwamen niet aan zijn tijd.

Ntab voelt zich fijn bij beslist.nl
De uitslag van de 500 meter voor mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl