NOS Schaatsen

Li wint 1.000 meter, Wüst stelt teleur

WB Seoul: 1.000 meter vrouwen

Li Qishi heeft bij de wereldbeker in Seoul uitgehaald op de 1.000 meter. De 21-jarige Chinese vernederde in een rechtstreeks duel landgenote en olympisch kampioene Zhang Hong door haar ver voor te blijven. Haar 1.16,95 (nieuw baanrecord) was voldoende om Marrit Leenstra, die vorige week in Obihiro won, voor te blijven.

Leenstra kwam net niet tot de tijd van Li. De rijdster van Corendon pakte zilver in 1.17,06. Karolina Erbanová, rijdend voor Team Continu van Marianne Timmer en Gianni Romme, eindigde als derde (1.17,33).

Leenstra voelt zich goed

Wüst zesde, Hong negende

Ireen Wüst stelde teleur met een zesde plek. Ze kwam in de laatste rit in actie tegen Leenstra en werd net als zaterdag op de 1.500 meter verslagen door haar landgenote. Toen hield ze nog zilver over aan die nederlaag, nu was er niet eens een podiumplaats.

Hong, die op de Spelen in Sotsji nog overtuigend goud veroverde, deed het nog slechter en werd negende op 1,58 seconden achter Li.

Er kwamen voor Leenstra en Wüst nog twee Nederlandse vrouwen op het ijs. Roxanne van Hemert (vijftiende in 1.19,32) en Sanneke de Neeling (negentiende in 1.19,69) kwamen echter niet in het spel voor.

B-groep

Eerder op de dag was er wel Nederlands goud in de B-groep. Laurine van Riessen zegevierde in 1.19,39. De rijdster van Lotto-Jumbo bleef de Duitse Gabriele Hirschbichler en de Poolse Luiza Zlotkowska voor.

De uitslag van de 1.000 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl