Joe Biden sprak over de Arabische regio met de Turkse president Erdogan
NOS Nieuws

Nieuwe miljoenenhulp VS voor Syriërs

De Verenigde Staten trekken 135 miljoen dollar uit voor humanitaire hulp aan mensen die zijn getroffen door de burgeroorlog in Syrië. Vice-president Biden deed die toezegging in Istanbul in een gesprek met de Turkse president Erdogan.

Het geld is bestemd voor slachtoffers in Syrië zelf, maar ook voor de Syriërs die het land zijn ontvlucht. Een deel zal gaan naar buurland Turkije, dat inmiddels zo'n 1,6 miljoen Syrische vluchtelingen opvangt.

In totaal heeft de VS sinds het begin van de oorlog in Syrië ongeveer drie miljard dollar aan humanitaire hulp toegezegd.

IS

Het gesprek tussen Biden en Erdogan duurde bijna vier uur en ging naar verluidt ook over de aanpak van Islamitische Staat in Syrië en Noord-Irak. Op de gezamenlijke persconferentie na afloop zeiden ze daar echter niets over.

Het stilzwijgen duidt erop dat de VS en Turkije het nog steeds oneens zijn over de aanpak van IS. De VS wil dat Turkije een grotere rol gaat spelen in de strijd van de internationale gemeenschap tegen de terreurorganisatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl