NOS Sport

Hoolwerf wint eerste Sjoerd Huisman Bokaal

  • facebook.com
    Evert Hoolwerf
  • KSNB / Huub Snoep
    Sjoerd Huisman Bokaal
  • ANP
    Sjoerd Huisman wint het NK op de Oostvaardersplassen

Evert Hoolwerf heeft de eerste Sjoerd Huisman Bokaal gewonnen. De negentienjarige marathonschaatser van Team Tjolk hield op schaatsbaan De Westfries in Hoorn Thom van Beek en Simon Schouten achter zich. Na de overwinning in de Heideman Bokaal, afgelopen donderdag, betekende het de eerste zege voor Hoolwerf in een wedstrijd die onderdeel is van de KPN Cup.

Klassementsleider Bob de Vries ging in de laatste bocht onderuit met Gary Hekman. De koppositie in het klassement om de KPN Cup kwam echter niet in gevaar voor hem. De Vries leidt nog altijd, met 36,9 punten voorsprong op Jorrit Bergsma, die niet meedeed in Hoorn.

De wedstrijd in Hoorn droeg dit jaar voor het eerst de naam van Sjoerd Huisman. De marathonschaatser, broer van Mariska Huisman die bij de vrouwen actief is in het peloton, overleed eind vorig jaar op 27-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Vrouwen

Schaatsster Aggie Walsma heeft voor een verrassing gezorgd door de marathon bij de vrouwen te winnen. De Friezin ontsnapte in de slotfase van de zesde wedstrijd uit de KPN Cup uit het peloton, samen met Iris van der Stelt en Anneke Peters. Ze liet haar medevluchters achter en kwam solo over de finish.

Van de grote groep was Mariska Huisman de snelste. Zij verstevigde daardoor haar leidende positie in het algemeen klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl