Kishna was belangrijk als invaller

Curieuze zege Ajax op Heerenveen

Ajax heeft op curieuze wijze een ruime 4-1 overwinning geboekt op sc Heerenveen. Voor rust waren de Friezen beter, maar erna ging alles mis.

Zoals wel vaker hadden de Amsterdammers moeite met een ploeg die op het scherp van de snede speelt. Marten de Roon en Joey van den Berg maakten oorlog op het middenveld en ontregelden daarmee het spel van de tegenstander.

Na een kwartier viel de eerste goal. En wat voor één. Een Friese corner werd afgeslagen, waarna Slagveer de bal met een halve omhaal schitterend in de verre kruising schoot. Heerenveen kreeg vervolgens enkele kansen om de score uit te bouwen, maar Daley Sinkgraven schoot net naast en Slagveer stuitte op doelman Jasper Cillessen.

Fries onheil

Pal voor rust trok Slagveer aan een shirtje en kreeg hij zijn tweede gele kaart. Het bleek de voorbode van meer Fries onheil te zijn. Dwight Lodeweges wond zich op de bank zo op dat ook hij van scheidsrechter Kevin Blom de catacomben op mocht zoeken.

In de tweede helft bleven de tien Heerenveners nog twintig minuten overeind, maar na de 1-1 (een eigen doelpunt van Sinkgraven) ging het van kwaad tot erger. Enkele minuten later moest Jordi Buys via een brancard van het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

Het laatste kwartier behoorde toe aan Ricardo Kishna. De grillige linkerspits stelde eerst met een prachtige actie Anwar El Ghazi in staat om raak te volleyen. Vervolgens schoot hij zelf de 3-1 binnen en dolde hij even later zijn directe tegenstander door hem de bal door de benen te tikken.

Milik scoort

Arek Milik bepaalde de eindstand op 4-1. De Pool schoot raak uit een penalty, die iets te makkelijk gegeven was. Het was een passende afsluiter van een avond die zo mooi begon voor Heerenveen, maar in een deceptie eindigde.