NOS Voetbal

Reijners: we hebben genoeg kansen gehad

Reijners: we zullen donderdag in Verona moeten scoren

Bondscoach Roger Reijners van de Nederlandse voetbalsters bleef na het gelijkspel tegen Italië (1-1) in Den Haag realistisch over de kansen van zijn ploeg. "We zullen donderdag in Verona moeten scoren'', stelde de bondscoach vast na het eerste play-offduel om een plek op het WK.

De 'Leeuwinnen' speelden voor rust niet best. De ploeg leed veel balverlies en had moeite spits Vivianne Miedema te bereiken. "Na rust hadden we het beter voor elkaar", zag Reijners. "Ik had na onze gelijkmaker ook het gevoel dat we nog 2-1 zouden maken. We hebben genoeg kansen gehad."

We moeten zorgen dat we de wedstrijd in Italië snel in handen krijgen

Roger Reijners

Dat zijn ploeg nu in Verona zeker een doelpunt moet maken om naar Canada te mogen, verandert volgens Reijners weinig aan de spelopvatting. "We spelen nu eenmaal op een manier, dat gaan we niet ineens veranderen. We moeten zorgen dat we de wedstrijd in Italië snel in handen krijgen."

Spits Vivianne Miedema: "Het is mooi dat je terugkomt, maar we hadden het hier gewoon al moeten beslissen. Het is gewoon balen dat we dat tegendoelpunt zo makkelijk weggeven en dat we zelf niet meer goals maken. Maar ik ben er nog altijd van overtuigd dat we het WK gaan halen. Als we zo spelen zoals we kunnen, dan winnen we van ze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl