Wayne Rooney

Man United mazzelt met zege op Arsenal

Manchester United is in de stand van de Premier League Arsenal voorbijgegaan door de onderlinge confrontatie in Londen met 2-1 te winnen.

United kwam al zwaar gehavend het veld op en verloor na een kwartier ook nog eens Luke Shaw. De verdediger ging door zijn enkel, probeerde het nog even, maar moest even later het veld verlaten.

Arsenal was voor rust dan ook heer en meester en danste met gemak door de fantasieverdediging van Van Gaal. De Gunners hadden kansen te over, onder meer via voormalig United-speler Danny Welbeck, maar uitblinker David de Gea redde steevast.

Mazzeltje

In de tweede helft zat het de Mancunians eindelijk eens een keer flink mee. Na een botsing lagen Arsenal-verdediger Kieran Gibbs en zijn doelman Wolciech Szczesny op de grond. De bal viel vervolgens voor de voeten van Antonio Valencia. Die haalde uit en via het lichaam van Gibbs caramboleerde de bal in het doel.

Arsenal bleef volop aanvallen, maar Manchester United hield stand. Sterker nog: in de slotfase maakte Wayne Rooney er 2-0 van door de bal mooi over de uitkomende doelman heen te wippen. Op dat moment was Robin van Persie al gewisseld. De aanvaller speelde 75 minuten mee.

Pas in de 95ste minuut deed de thuisclub wat terug via een doelpunt van Olivier Giroud. De drie minuten die nog resteerden, leverden wel spanning maar geen gelijkmaker meer op.