Aron Johannsson heeft de 1-0 gescoord
NOS Voetbal

AZ krijgt te veel met zege op Vitesse

Aron Jóhansson heeft met zijn eerste treffer van het seizoen AZ in Alkmaar aan een 1-0 zege op Vitesse geholpen. De overwinning was op zijn zachtst gezegd niet helemaal verdiend.

De bezoekers probeerden aanvankelijk het spel te maken. Dat lukte ook redelijk, maar het leverde geen gevaar op. AZ wachtte rustig af en sloeg toe in de counter: uit een perfecte voorzet van Thom Haye knikte Jóhannsson de bal zeer knap in de verre hoek.

Uitblinker Haye bleef een kwelgeest voor de Arnhemse defensie. Eerst bediende hij Dabney dos Santos, wiens kopbal de juiste richting miste, en even later werd een vlammend schot van Haye net overgetikt door Eloy Room. De tweede doelman stond onder de lat omdat Piet Velthuizen kampt met een ontstoken teen.

Reeks kansen

In de tweede helft voerde Vitesse de druk nog eens op en nu dwong het wel kansen af. Die leverden echter helemaal niets op. De Vitesse-aanval ging slordig met de mogelijkheden om. En als de bal een keer tussen de palen was, stond doelman Esteban in de weg.

Jan-Arie van der Heijden dacht wel gescoord te hebben. De goal werd echter afgekeurd omdat Abiola Dauda buitenspel bleek te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl