Jules Reimerink viert zijn doelpunt

Go Ahead Eagles makkelijk langs NAC

Go Ahead Eagles heeft in de onderste regionen van de eredivisie goede zaken gedaan door in de Adelaarshorst NAC Breda te verslaan: 2-0.

Go Ahead had in de openingsfase het beste van het spel en kwam snel op voorsprong. Aan de treffer van Jules Reimerink ging wel een Bredase blunder vooraf. Kenny van der Weg liet de bal in het strafschopgebied knullig van zijn voet springen, Reimerink profiteerde en liet Jelle ten Rouwelaar met een hard schot kansloos.

Nadat spits Mats Seuntjens de 2-0 voor de Eagles had voorkomen door een inzet van Sven Nieuwpoort van de lijn te halen, verdubbelde de thuisploeg toch de score. Na een goede actie van Jeffrey Rijsdijk kwam de bal bij Alex Schalk. De voormalig NAC'er werkte de bal met enig geluk in het doel.

NAC machteloos

Pas in de laatste tien minuten voor rust werd NAC enigszins dreigend. Schoten van Adnane Tighadouini en Erik Falkenburg waren echter onzuiver. De Bredanaars zochten na rust wel naar de aansluitingstreffer, maar doelman Mickey van der Hart werd nauwelijks op de proef gesteld. Een kopballetje van Falkenburg leverde geen problemen op. De grootste kans was voor invaller Kingsley Boateng. De Italiaan maaide in kansrijke positie echter finaal over de bal heen.

Go Ahead speelt countermogelijkheden slecht uit

Go Ahead had ondertussen enkele goede countermogelijkheden slecht uitgespeeld. Reimerink ging voor eigen succes, waar afspelen beter was geweest en Fernando Lewis zag zijn schot gekeerd worden voor Ten Rouwelaar.

Schalk had zijn oude club definitief de das om kunnen doen, maar zijn schot zeilde net naast de paal. In de slotfase kreeg Seuntjens direct rood van scheidsrechter Ed Janssen,die de prent trok op aanraden van de assistent-scheidsrechter. Waarom de Bredanaar moest vertrekken was niet duidelijk.