Joop Alberda
NOS Voetbal

Alberda voorspelt ondergang Blatter

Het omstreden FIFA-rapport dat de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 heeft onderzocht, kan volgens Joop Alberda grote gevolgen krijgen. De voormalig volleybalcoach, tegenwoordig technisch directeur bij de zwembond, denkt dat het de ondergang van voorzitter Sepp Blatter zal inleiden.

"Ik denk dat de druk in toenemende mate groter gaat worden", vertelde de sportbestuurder op NPO Radio 1 in het Sportforum van NOS Langs de Lijn.

Vooral het feit dat de kritiek van meerdere kanten komt, zal Blatter uiteindelijk de das omdoen, denkt Alberda. "Engeland zal met getuigenverklaringen komen, de FBI bemoeit zich ermee, het IOC gaat controleren. Op een gegeven ogenblik wordt die druk te hoog en wordt het rapport gedeeltelijk openbaar gemaakt, wat consequenties heeft voor de hoogste baas van de FIFA."

Eigen man

Vandaag zei Wolfgang Niersbach, voorzitter van de Duitse voetbalbond, dat de UEFA overweegt een eigen man naar voren te schuiven. Die moet het opnemen tegen Sepp Blatter in de verkiezing van voorzitter van de wereldvoetbalbond. De Zwitser gaat op voor zijn vijfde termijn. Wie die eventuele tegenkandidaat is maakte de Duitser niet bekend.

Alberda sluit niet uit dat dit Michel Platini is die zich eerder dit jaar als kandidaat terugtrok. "Platini heeft zijn eerdere kandidatuur ingetrokken omdat hij dacht dat dit niet het moment was om het te doen. Met Platini wordt er iemand naar voren geschoven om de discussie echt scherp te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl