Stan Wawrinka en Roger Federer
NOS Sport

Zwitserland wint dubbelspel in Davis Cup-finale

Zwitserland heeft in de finale van de strijd om de Davis Cup tegen Frankrijk een 2-1 voorsprong genomen. Roger Federer en Stan Wawrinka wonnen in Lille in het dubbelspel van Julien Benneteau en Richard Gasquet: 6-3, 7-5, 6-4.

De Zwitserse coach Severin Luthi had vlak voor aanvang van de partij zijn opstelling veranderd en dat bleek een goede zet. Eén break in de eerste set was al voldoende voor de setwinst. De twee Fransen kregen pas in de tweede set breakpoints, maar lieten ze alle vijf liggen, waarna de Zwitsers in de twaalfde game wel toesloegen.

In de derde set bezegelde een vroege break het lot van de Fransen, die geen enkel breakpoint meer wisten te creëren en nog slechts twee punten op de service van de Zwitsers wisten te maken. Federer serveerde de partij op love uit en kan zondag de enige nog ontbrekende prijs op zijn imposante palmares zelf binnenhalen als hij wint van Jo-Wilfried Tsonga.

Dit is een grote opluchting

Roger Federer

"Dit is een grote opluchting", zei Federer, die afgelopen week nauwelijks had kunnen trainen vanwege zijn rugblessure. Aan de zijde van Wawrinka maakte de 33-jarige Zwitser een veel betere indruk dan vrijdag tegen Monfils. De nummers 2 en 4 van de wereld hadden samen hun laatste vier dubbelpartijen in de Daviscup verloren, maar waren tegen Benneteau en Gasquet wel goed op dreef.

"Ik ben heel blij met hoe we speelden", zei Wawrinka, de man in vorm. "We wisten wat we moesten doen, tennisten heel agressief en hebben ons werk goed uitgevoerd. Roger en ik kennen elkaar zo goed, dan is het makkelijk om samen te spelen."

De Zwitserse kopman bedankte na afloop de medische staf, die hem net op tijd had klaargestoomd voor de Daviscupfinale. Federer kan zondag de kroon op zijn carrière zetten door de enige prijs te pakken die nog ontbreekt op zijn erelijst. "Maar eerst ga ik rusten en goed herstellen", aldus 'King Roger'.

Samenvatting dubbelspel

Uitslagen finale Davis Cup

Vrijdag
Jo-Wilfried Tsonga - Stan Wawrinka 1-6, 6-3, 3-6, 2-6
Gaël Monfils - Roger Federer 6-1, 6-4, 6-3
Zaterdag
Julien Benneteau/Richard Gasquet - Stan Wawrinka/Roger Federer3-6, 5-7, 4-6
Zondag
Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer
Gaël Monfils - Stan Wawrinka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl