Arjen Robben en Robert Lewandowski vieren de 2-0

Bayern loopt verder uit na zege

Bayern München heeft aan kop van de Bundesliga een flink gat geslagen met de concurrentie. De Duitse kampioen won zelf in eigen stadion met 4-0 van TSG Hoffenheim, terwijl de naaste concurrenten VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach allebei verloren.

De regerend landskampioen heeft na twaalf wedstrijden al een voorsprong van zeven punten op Wolfsburg en tien op Mönchengladbach en Bayer Leverkusen.

Met Arjen Robben in de basis nam 'Der Rekordmeister' al in de eerste helft afstand. Mario Götze opende de score en Robert Lewandowski maakte er op knap aangeven van de Nederlandse aanvaller 2-0 van.

Subtiel lobje

Robben tekende in de slotfase met een subtiel lobje over de doelman van Hoffenheim voor de derde treffer, waarna Sebastian Rode ook nog scoorde.

Bij Bayern maakte Bastian Schweinsteiger na langdurig blessureleed zijn rentree. De routinier stond met een subtiel pass aan de basis van de laatste treffer. Hoffenheimer Adam Szalai kreeg in de laatste minuut nog rood na een schadalige tackle op Dante.