De Franse autoriteiten hebben een noodverordening afgegeven
NOS Nieuws

Ajax-supporters zonder kaartje niet welkom in Parijs

Ajax mag aanstaande dinsdag maar met 850 supporters afreizen naar Parijs voor de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

Vanwege het lage aantal beschikbare kaarten zijn de autoriteiten in Parijs bang voor supporters zonder geldig kaartje. Om die af te schrikken heeft de stad een paar strenge maatregelen genomen.

Supporters die dinsdag zonder kaartje in Parijs zijn, kunnen door de politie worden aangehouden. Bij een eventuele aanhouding staan hun een boete van 30.000 euro, een celstraf van zes maanden en een Frans stadionverbod van 1 jaar te wachten.

Geen compleet uitvak

Volgens Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis zijn supporters die wel een geldig kaartje hebben nu de dupe: "We willen het liefst met zo veel mogelijk Ajacieden naar Parijs afreizen, zodat we een compleet uitvak kunnen vormen. Dat kan nu niet".

De beslissing om het aantal kaarten te verminderen van 2200 naar 850, en om de extra maatregelen te treffen ligt volledig bij de Franse autoriteiten, en niet bij de UEFA.

"Ze hebben in Parijs het vermoeden dat ze Ajax-supporters moeten vrezen. Waarschijnlijk komt dat door eerdere incidenten en omdat Parijs vanuit Amsterdam makkelijk bereikbaar is", zegt Brinkhuis.

Bij de wedstrijd van Ajax vanavond tegen Heerenveen demonstreerden supporters met spandoeken tegen de Franse maatregel.

Deel artikel: