NOS Sport

Rosberg van pole in Abu Dhabi

  • Getty Images
    Nico Rosberg tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi
  • AFP
    Nico Rosberg in actie tijdens de vrije training in Abu Dhabi

Formule 1-coureur Nico Rosberg start zondag in de grote prijs van Abu Dhabi van poleposition. De Duitser bleef Lewis Hamilton, zijn teamgenoot bij Mercedes, 0,386 voor bij de kwalificatietraining.

De Engelsman, die vrijdag nog de snelste was in de vrije trainingen, verdedigt zondag bij de avondrace in Abu Dhabi een voorsprong van 17 punten op Rosberg. Bij de laatste grote prijs van het seizoen zijn overigens dubbele punten te verdienen.

Het is een beginnetje

"Een kleine stap in de goede richting", zo noemde Nico Rosberg de poleposition. "Maar het gaat dit weekeinde om de wereldtitel, niet om de startplaats, maar het is een beginnetje."

Als Rosberg wereldkampioen wil worden, mag Hamilton niet hoger dan de derde plaats eindigen. "Het zou geweldig zijn geweest als er nog een Williams tussen ons in had gestaan, maar dat kan zondag natuurlijk ook gebeuren. Alles wat ik kan doen, is proberen te winnen en de druk er vol op zetten.''

De Williams-bolides beginnen op de tweede startrij: de Fin Valtteri Bottas zette de derde tijd neer en de Braziliaan Felipe Massa de vierde.

Stand WK coureurs 2014

Coureur Punten
1. Lewis Hamilton (GBR) 334
2. Nico Rosberg (DUI) 317

Te behalen punten GP Abu Dhabi

1. 50
2. 36
3. 30
4. 24
5. 20
6. 16
7. 12
8. 8
9. 4
10. 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl