Ruud Gullit scoort tegen DS'79
NOS Voetbal

Dordrecht kijkt uit naar Feyenoord

Zwaar, maar ook mooi. FC Dordrecht staat onderaan in de eredivisie en reist zaterdag voor het eerst sinds twintig jaar naar De Kuip voor een competitiewedstrijd tegen topclub Feyenoord uit het naburige Rotterdam.

Trainer Ernie Brandts kijkt uit naar de Rijnmondderby. "Elk duel is voor onze ploeg zwaar, dat wisten we van tevoren. Spelen in een volle Kuip heeft natuurlijk wel wat extra's. Je wilt altijd op het hoogste niveau spelen, dus wedstrijden tegen topclubs zijn altijd mooi."

Keihard trainen

De ploeg van Brandts greep het vrije interlandweekend aan om keihard te trainen, soms twee keer per dag. Ondanks het ontbreken van vier internationals kon de trainer de afgelopen weken zijn elftal klaarstomen voor de vijf wedstrijden tot de winterstop, met daarin onder meer belangrijke duels tegen concurrenten Willem II en Heracles. "We zijn goed voorbereid, er is goed getraind. Op de spelers heb ik niets aan te merken."

Dordrecht begon het seizoen nog met een verrassende zege in Heerenveen, maar dat was ook direct de enige driepunter in de twaalf wedstrijden tot nu toe. Daarna werd alleen nog gelijkgespeeld bij Go Ahead Eagles en Excelsior, terwijl de ploeg ruime nederlagen leed tegen Vitesse, Ajax, SC Cambuur en FC Twente.

"Alles moet bij ons in elkaar vallen, anders wordt het lastig om punten te pakken", zegt Brandts. "Onze speelstijl met 'vroeg druk zetten' brengt een risico met zich mee en we maakten ook te veel persoonlijke fouten. Toch creëren we altijd nog voldoende kansen, dus ik zie geen reden de speelstijl aan te passen."

1995: Feyenoord verslaat Dordrecht'90

Willem II won ook in De Kuip, dus het kan best

Ernie Brandts, trainer FC Dordrecht

Hoge hoed

Ook in De Kuip moet alles op zijn plaats vallen wil de ploeg met een begroting van slechts vier miljoen euro zelfs maar één punt pakken. "We moeten nooit zeggen dat we geen kans hebben en tevreden zijn als we 'maar' met 2-0 verliezen. Willem II won ook in De Kuip, dus het kan best."

Technisch directeur Marco Boogers stroopt ondertussen de Europese velden af in de hoop goedkope versterkingen te vinden die Dordt in de eredivisie kunnen houden. Brandts: "Boogers heeft daar een neusje voor, dus ik denk dat er in januari nog wel een verrassing uit de hoge hoed komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl