Een jongetje loopt langs een beschilderde muur in Monrovia, Liberia
NOS Nieuws

Tussenstand: 3,8 miljoen ingezameld tegen ebola

Op giro 555 is tot nu toe 3,8 miljoen euro binnengekomen voor de strijd tegen ebola. Dat meldt de SHO (Samenwerkende Hulporganisaties).

De hulporganisaties hebben deze week uitgeroepen tot Nationale Actieweek. Mensen worden opgeroepen te doneren en zelf acties te organiseren. De actieweek duurt tot en met vrijdag 28 november. Op de laatste dag nemen bekende Nederlanders in een telefoonpanel telefoontjes aan van mensen die geld storten.

Het streefbedrag van de SHO is 15 miljoen euro.

Cupcakes bakken

Vandaag starten de eerste inzamelacties. Scholen, sportclubs en bedrijven doen mee. In het Excelsior-stadion in Rotterdam spelen bekende Nederlanders zoals Hugo Borst, Evgeniy Levchenko en Rob Geus tegen mensen uit Sierra Leone die in Nederland wonen. En leden van de hockeyclub SCHC Bilthoven bakken cupcakes die ze verkopen voor 1 euro.

Nationale Actieweek tegen ebola

Niet alleen in Nederland wordt geld ingezameld. Ook in Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Canada worden acties gestart.

Nieuwe gevallen

In Sierra Leone zijn deze week 500 nieuwe gevallen van ebola geconstateerd. Daarmee komt het totale aantal zieken in de ebola-landen boven de 15.000.

Actievoorzitter Henri van Eeghen: "Het geld voor het ebolagebied in West-Afrika is hard nodig. De maatschappij daar staat stil. Mensen hebben honger".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl