De monstertruck voor het ongeluk in Haaksbergen
NOS Nieuws

Chauffeur monstertruck haalt uit naar OM

Door fouten van het Openbaar Ministerie kan de oorzaak van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen niet meer worden achterhaald. Dat zegt Mario Doornink, de man die de monstertruck bestuurde, in een interview met de kranten van De Persdienst. Volgens hem zijn er fouten gemaakt bij de testen die met het voertuig zijn uitgevoerd.

Het OM wil geen inhoudelijke reactie geven op de kritiek.

Op 28 september reed de monstertruck tijdens een stunt in Haaksbergen in op toeschouwers. Daarbij vielen drie doden en tientallen gewonden.

Accu's

Het OM heeft afgelopen week in Almelo en Lelystad technisch onderzoek laten uitvoeren met het voertuig. Daarbij zijn volgens Doornink onder andere fouten gemaakt met de accu's. Ook zaten er volgens hem ondeskundige mensen achter het stuur. "De waarheid is nu niet meer te achterhalen", zegt de chauffeur in de kranten.

Een woordvoerster van het OM zegt dat de testen door deskundigen zijn uitgevoerd: "Er is gedegen onderzoek gedaan." Dat is nu afgerond, maar mogelijk volgt later nog een tweede technisch onderzoek, als niet alle vragen zijn beantwoord.

Ergernis

Doornink zegt nu de publiciteit te zoeken "uit ergernis over de missers van het OM". Hij vertelt dat het gas bleef hangen toen de truck over een stapel autowrakken was gereden. Remmen lukte niet meer, en toen hij de noodstopknop indrukte was het al te laat.

Zowel de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) als het OM onderzoekt de oorzaak van het ongeluk in Haaksbergen. De Onderzoeksraad verwacht in maart volgend jaar het rapport klaar te hebben. Het OM kan nog niet zeggen wanneer het onderzoek wordt afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl