NOS Schaatsen

IJzersterke Lee revancheert zich op 500 meter

  • NOS
    Lee Sang-hw

Lee Sang-hwa heeft bij de wereldbeker in Seoul orde op zaken gesteld. Na de nederlaag van vrijdag, snelde de Zuid-Koreaanse olympisch kampioene op haar thuisbaan naar de zege op de tweede 500 meter. Lee finishte in een indrukwekkende tijd: 37,99.

Vrijdag was Nao Kodaira nog te sterk voor Lee in een rechtstreeks duel (eerste nederlaag van Lee in anderhalf jaar tijd), maar dat liet Lee haar niet weer overkomen. Kodaira werd nog wel tweede, maar eindigde liefst 0,52 seconden achter Lee. Karolina Erbanová, net als Kodaira rijdend in de ploeg van Marianne Timmer en Gianni Romme, greep het brons in 38,83.

Van den Brandt is snel

De beste Nederlandse vrouw was Floor van den Brandt, die keer op keer zichzelf weet te verbeteren. Ze kwam slechts 0,01 seconde tekort voor het podium en werd vierde (38,84). De rijdster van Team Afterpay ontwikkelt zich dit seizoen sterk. Gisteren werd ze op de eerste 500 meter ook al vierde.

Er kwamen nog vier Nederlandse schaatssters in de baan. Thijsje Oenema eindigde als achtste (38,92), Anice Das als twaalfde (39,14), Margot Boer stelde opnieuw teleur met een veertiende plek (39,25) en Bo van der Werff finishte in 39,25 (vijftiende).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl