Het lijkt net of Bol.com een bestelling heeft klaargezet
NOS Nieuws

Computers gegijzeld door nepmailtjes Bol.com

Bol.com waarschuwt voor gevaarlijke mailtjes over zogenaamde bestellingen. Volgens het bedrijf zijn er mensen die vandaag zulke nepmailtjes hebben geopend, waarna cybercriminelen de computer overnamen. Daarna eisten ze losgeld.

Sommige oplichtingsmails zijn verstuurd vanaf het mailadres klantenservice@bol.com. Mails over bestellingen worden nooit vanaf dat adres verstuurd. Bovendien is de bijlage een zip-bestand. Zulke bestanden verstuurt Bol.com nooit.

Niet openen!

Het bedrijf adviseert mensen met klem om het zip-bestand niet te openen en de e-mail meteen te verwijderen. Bol.com benadrukt dat het niet gehackt is.

Het bedrijf gaat aangifte doen bij de politie. Er zouden zich al verscheidene gedupeerden bij Bol.com hebben gemeld. Dat zijn niet alleen klanten, ook mensen die geen bestelling hadden geplaatst werden slachtoffer van cybergijzeling.

Losgeld

Vorige maand werd bekend dat cybercriminelen uit naam van PostNL en DHL mailtjes stuurden. Ook toen kregen mensen en bedrijven mailtjes met een schadelijk bestand, waarna losgeld werd geëist. Veel mensen zagen zich gedwongen het geld te betalen, omdat ze anders al hun computerbestanden kwijt waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl