NOS Nieuws

Vader maant tot kalmte in Ferguson

De vader van Michael Brown maant tot kalmte in afwachting van een uitspraak over vervolging van de agent die zijn zoon doodschoot. Het oordeel van een onderzoeksjury over de vraag of de agent bij de rechter moet voorkomen wordt nu snel verwacht.

In een videoboodschap zegt Michael Brown senior dat zijn familie nog altijd lijdt onder het verlies. "Maar anderen pijn doen of eigendommen vernietigen is niet de oplossing."

"Ik wil dat zijn dood tot grote veranderingen leidt. Positieve veranderingen die de regio Saint Louis voor iedereen beter maken, ongeacht ras."

Obama

Ook president Obama roept op eventuele demonstraties vreedzaam te houden. In een interview met ABC News zei hij dat "demonstranten Ferguson niet als een excuus voor geweld moeten gebruiken".

Ook de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder heeft alle partijen opgeroepen om kalm te blijven, ongeacht het oordeel van de onderzoeksjury.

Rellen

De dood van de 18-jarige Michael Brown veroorzaakte langdurige onrust in het stadje Ferguson. De zwarte gemeenschap was furieus dat een blanke politieagent een ongewapende zwarte jongen doodschoot.

De afgelopen tijd bekeek de onderzoeksjury of er genoeg aanleiding was om de agent te vervolgen. De verwachting is dat als dat niet gebeurt, er weer rellen zullen komen in Ferguson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl