Nouchka Fontijn hoopt op meer dan de bronzen medaille op het WK
NOS Sport

Fontijn: nu knokken voor de finale

Nouchka Fontijn heeft een dag om bij te komen en dan wachten zondag de halve finales op de WK boksen voor vrouwen. "Vooraf had ik me als doel gesteld dat ik minimaal een medaille wilde halen. Die heb ik nu."

In de halve finales van de klasse tot 75 kilogram treft ze de Chinese Li Qian. Een onbeschreven blad voor Fontijn. "Ik heb nooit eerder tegen haar gebokst. We zullen zien. Vanaf nu is alles mogelijk." Als ze erin slaagt de finale te halen, is de kans groot dat ze de Amerikaanse Claressa Shields treft. "Dat is de regerend olympisch kampioene, dus dat zegt genoeg. Eerst maar eens knokken voor een plaats in de finale."

Veel duwen en trekken

Nouchka Fontijn

De partij in de kwartfinales tegen de Marokkaanse Khadija Mardi was niet de beste uit haar carrière. De uitslag van 3-0 lijkt te duiden op een afgetekende zege, maar dat was het niet volgens Fontijn.

"Zo voelde het niet. Het was een beetje rommelig. Zij bokste onorthodox. Het werd een echte strijd met veel duwen en trekken. Maar volgens de mensen langs de ring was er op mijn zege niets af te dingen. Ik moet het nog een keer goed terugkijken."

De bronzen medaille is al een zekerheid voor Fontijn, een mooie beloning na haar strijd met de Nederlandse boksbond. De NBB zag het aanvankelijk niet zitten dat Fontijn door wilde gaan met haar eigen coach Abdul Fkiri.

Compromis

Na veel gesteggel kwam er een compromis, waardoor Fontijn naast de trainingen met bondscoach Nigel Davies ook met Fkiri kon blijven werken. "Ik ben gewoon blij dat ik alleen bezig kan zijn met boksen. Ik wilde zonder stress in een rechte lijn naar dit WK en dat betaalt zich nu uit", aldus Fontijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl