Heerenveencoach Dwight Lodeweges vreest het bezoek aan Ajax niet
NOS Voetbal

Geen knikkende knieën meer bij bezoek aan Ajax

Voor sc Heerenveen staat zaterdag de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Hoewel coach Dwight Lodeweges erkent dat het in het verleden wel eens anders is geweest, bezorgt het bezoek aan Amsterdam hem geen knikkende knieën meer.

"In de tijd dat ik als speler van Go Ahead Eagles tegen Ajax speelde, stond je al met 1-0 achter als je door de catacomben van De Meer liep", denkt Lodeweges terug aan dat verleden. "Ik was al blij als ik op mijn benen kon blijven staan. Dat moeten we nu niet meer hebben, want dan ben je kansloos."

De coach is ervan overtuigd dat zijn spelers het bezoek aan de Arena heel anders zullen benaderen dan hijzelf als speler deed. "Die tijden zijn geweest. We moeten Ajax gewoon aanpakken. Wij willen winnen en hebben het gevoel dat er wat te halen valt."

Lodeweges kan op bijval rekenen van Joey van den Berg. De middenvelder sluit niet uit dat Heerenveen puntloos naar huis gaat, al blijft het voor hem een speciale uitwedstrijd. "Ja, tuurlijk. Ik vind de Arena een van de mooiste stadions in Nederland. Het is prachtig om er te spelen."

Europees voetbal

Een goed resultaat komend weekeinde zou passen in het seizoen dat de Friezen doormaken. De nummer zeven van de ranglijst won al van PSV en haalde punten tegen andere hoog genoteerde teams als Feyenoord en PEC Zwolle.

Lodeweges is dan ook tevreden over de verrichtingen van zijn ploeg tot dusver. "Al hadden we al wel meer punten kunnen hebben. Dat heeft ook met de jeugdigheid van de ploeg te maken. We laten vaak heel aardig voetbal zien, maar daar zit ook nog wel eens verval in."

Van den Berg: "We beginnen vaak goed, maar moeten wedstrijden ook over de streep zien te trekken. Daar schort het nog aan. We willen richting Europees voetbal gaan, dan zullen we toch vaker moeten winnen."

Publiek vermaken

Waar Van den Berg benadrukt dat Heerenveen wat effectiever mag worden, wijst zijn trainer erop dat aan een ander belangrijk doel van dit seizoen al wel wordt voldaan. Zoals vele coaches in de eredivisie dit seizoen heeft ook Lodeweges de taak om aantrekkelijk voetbal te spelen.

"Wij worden betaald en het publiek wil waar voor het geld", aldus Lodeweges. "Wij denken ook dat het bij de stijl van Heerenveen hoort. Dan maar met vallen en opstaan de punten pakken, maar ik merk dat het publiek het mooi vindt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl