Vuurwerk op de tribunes van het Philips stadion in het Europa League-duel van PSV met Panathinaikos .
NOS Voetbal

PSV-fans blokkeren trap, derde boete UEFA

De Europese voetbalbond UEFA heeft PSV opnieuw een boete opgelegd, omdat supporters de trappen in het Philips Stadion blokkeerden. Het is al de derde keer dat PSV een boete voor een dergelijke actie krijgt. De Eindhovenaren moeten 20.000 euro betalen.

De UEFA constateerde het vergrijp in het duel tegen Panathinaikos in de Europa League. Tegen het Wit-Russische Sjachtjor Soligorsk dit seizoen en vorig seizoen in de Champions League-voorronde tegen Zulte Waregem gingen de supporters ook al de mist in. De vorige keer bedroeg de straf nog 10.000 euro. In totaal heeft PSV al 38.000 euro moeten betalen.

Gerbrands ontstemd

Algemeen directeur Toon Gerbrands is niet blij met de nieuwe UEFA-sanctie. "Of we het nu leuk vinden of niet, de UEFA is streng als het gaat om deze veiligheidsmaatregel. Die spelregels moeten we daarom naleven met z'n allen".

"De club had gehoopt na het vorige bericht dat de trappen op de sfeertribunes vrij zouden blijven", aldus Gerbrands. "Nu worden we opnieuw financieel aangepakt door de UEFA. Je kunt er vergif op innemen. Als er bij de wedstrijd tegen Dinamo Moskou weer supporters op de trappen staan, zal de UEFA-waarnemer ons een nieuwe boete sturen. Het lijkt mij dat niemand met hart voor PSV dat wil".

Niet alleen PSV werd in de afgelopen tijd gestraft door de UEFA. Ook Feyenoord en FC Groningen kregen dit seizoen al een fikse boete aan de broek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl