Herman van Holsbeeck, algemeen directeur Anderlecht
NOS Voetbal

Anderlecht voelt zich gechanteerd

Anderlecht heeft voor het eerst gereageerd op de ophef rond de 16-jarige jeugdspeler Jason Eyanga-Lokilo. De club is het niet eens met de kritiek dat Anderlecht zich aan kinderhandel schuldig zou maken en voelt zich gechanteerd door de ouders van de jongen.

Toen ­Eyanga-Lokilo 12 jaar was, tekenden zijn ouders een intentieverklaring bij Anderlecht. Daarin beloofden zij dat hun zoon op zijn 16de een profcontract zou tekenen bij de Brusselse club. Zou hij dat nalaten, dan moesten de ouders een boete van 450.000 euro betalen.

Bij het ondertekenen van de verklaring ontvingen de ouders van Anderlecht al een bedrag van 75.000 euro. Nu, vier jaar na de afspraak met Anderlecht, wil de jongen niet meer bij Anderlecht blijven. Anderlecht vindt dat er sprake is van contractbreuk en eist daarom de 450.000 euro op.

Van Holsbeeck in Canvas: 'Vader wilde een miljoen euro van ons'

Ouders van de jongen willen over zijn rug geld verdienen

Anderlecht- directeur Herman van Holsbeeck

Algemeen directeur van Anderlecht Herman van Holsbeeck vertelde donderdagavond in het Vlaamse tv-programma Reyers Laat dat "de ouders van de jongen over zijn rug geld willen verdienen". Van Holsbeeck: "Een maand voor zijn 16e kwam de vader mijn bureau binnen met de eis dat hij alleen zou tekenen als hij 1 miljoen euro zou krijgen."

Anderlecht weigert zich te laten chanteren. "We willen een signaal geven dat dit niet kan. Daarom stappen we nu naar de rechtbank."

Volgens Van Holsbeeck is de jongen nog steeds welkom bij Anderlecht. "Ik steek mijn hand naar hen uit. Als zijn vader morgen op mijn bureau komt en zegt: 'Sorry, ik was verkeerd bezig', dan ben ik bereid die jongen een kans te geven om weer voor ons te voetballen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl